Elektrische deuren

Een aantal deuren van ons complex zijn voorzien van elektrische deuropeners.
De binnendeuren kunnen worden geopend door een elleboogschakelaar.
De buitendeuren, d.w.z. de voordeuren en de fietsdeuren naast de garageroldeuren kunnen van binnen worden geopend door een elleboogschakelaar. Van buiten kunnen de entreedeuren worden geopend met een sleutel waarvoor het slot in het bellentableau zit. Voor de fietsdeuren zit er een slot op de muur naast de deur. Indien er een (elektrische) storing is, kunnen deze deuren worden geopend door het slot in de deur zelf te ontgrendelen en de deur dan open te drukken. Dat vereist dan wel enige kracht.
Voor de voordeuren en de fietsdeuren samen kan eventueel een afstandbediening worden aangeschaft.
In de entrees, op de brievenbuskasten, ligt een deurstopper. Die is bedoeld om de deur, bijv. bij verhuizing, langer open te houden. Houd er dan wel rekening mee dat u de stroom op die deuropener uitschakelt. Er zit een schakelaar op het stopcontact voor die deuropener.

Garageroldeuren

Als u een parkeerplaats in onze parkeergarage hebt krijgt u ook een afstandsbediening om de roldeur te openen. Ook het gebruik hiervan vergt enige uitleg.
Als u de roldeur (zowel bij het binnenkomen als bij het verlaten van de parkeergarage) met de afstandsbediening heeft geopend, dient u te wachten tot deze zijn hoogste stand heeft bereikt. Dan pas treedt de detector in werking en gaat u met uw auto naar binnen of buiten. Passeert u de deur eerder, dan blijft deze gedurende lange tijd openstaan en dat is niet bevorderlijk voor de veiligheid in ons complex.
U mag natuurlijk ook met de fiets gebruik maken van de roldeur. Ook dan geldt: wachten tot de deur helemaal omhoog is en bij het passeren van de lichtstraal drie tellen stil blijven staan. De detector verwacht namelijk een auto waarbij de lichtstraal iets langer onderbroken blijft dan wanneer u met de fiets passeert.

Afstandbediening / Handzender

Het is mogelijk om een extra afstandbediening voor de roldeuren van de parkeergarage aan te vragen.
De kosten van een afstandbediening bedragen ± €50,--.
Dat bedrag bent u ook verschuldigd als u uw afstandbediening kwijt bent geraakt en u een vervangend apparaat wilt bestellen.
U kunt een aanvraag voor een (extra) afstandbediening indienen bij de secretaris van de vereniging.
Het is ook mogelijk om een (extra) afstandbediening voor de elektrische voordeuren en de fietsdeuren aan te vragen.
De kosten daarvan bedragen ± €45,--.

Deurdrangers

Sommige binnendeuren van ons complex zijn niet voorzien van elektrische deuropeners maar van deurdrangers, dit om automatisch sluiten te waarborgen. Het gebruik vereist echter wel enige uitleg. Bij normale passage van een deur gaat deze direct vanzelf weer dicht. Wat u beslist niet moet doen is de deur proberen sneller te sluiten. De dranger wordt dan ontregeld. De deur gewoon vanzelf dicht laten gaan.
Wilt u de deur wat langer open laten staan, dan drukt u de deur helemaal open (90 graden). Hij blijft dan een aantal seconden openstaan en sluit dan weer vanzelf.
Bezoekers hebben vaak de gewoonte om deuren dicht te trekken. Laat hun weten dat ze dat hier niet hoeven te doen.